星期三, 2月 10, 2010

社民連張栢芝

Danny Cheng: "Yes, Hong Kong Legislative Council need new faces :D"


明報: "社民連選新幫主,由陶君行接毓民捧做主席。不過講到最矚目嘅,都唔係呢個新幫主,而係社民連領導層內唯一一個女將,外表嬌滴滴,講口野陰聲細氣、有「翻版張栢芝」之稱嘅林采薇。

「翻版栢芝」真名叫林采薇,芳齡25歲,喺美國 印第安那大學修讀通識教育文憑,家做緊市場營業代表。雖然佢弱質纖纖,但上次元旦大遊行嗰陣,佢就同社民連曾健成一齊衝擊中聯辦,噚日仲笑笑口話嗰次係佢咁大個女第一次咁激,家加入社民連都係因為理念相近,希望學吓阿牛同毓民咁,為香港做口的口野喎!

「翻版栢芝」家擔任社民連行政委員會成員,不過Emily就覺得應該推佢出去參選,應該吸到唔少男選民嘅選票呀!假以時日練返一身好功夫,話唔埋可以學黃蓉做埋「丐幫」女幫主 !"
發佈留言